30 augustus 2021

energielabel voor het juiste inzicht.

We vinden het belangrijk dat jouw klanten goed inzicht krijgen in de energiezuinigheid en -kosten van het nieuwe huis. En dat ze weten wat de mogelijkheden zijn om het huis zuiniger te maken.

Sinds 1 januari 2021 is een definitief energielabel bij de verkoop van een huis verplicht. Dat laat zien hoe energiezuinig het huis is in vergelijking met dezelfde soort huizen. De energielabels worden ingedeeld van A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig). Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, triple of HR++ glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen.

 

tips.

Op verbeterjehuis.nl vind je informatie voor kopers over wat van invloed is op de hoogte van de energiekosten. En je vindt er tips om het huis energiezuiniger te maken.

Wist je dat uiterlijk bij het passeren van de woning een definitief energielabel aangeleverd moet worden? Vul daarom altijd het energielabel in bij de aanvraag van de Argenta hypotheek. Dan weten jij en jouw klanten zeker dat dit wordt meegewogen in het besluit.

Wil je meer informatie over de energiezuinige voorwaarden die buiten de inkomenstoets vallen van de Argenta hypotheek? Ontdek het in de hypotheekgids.